- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 10 |
Cibule | 130 |
Česnek | 10 |
Mrkev | 160 |
Fazole červené Vapeur Bonduelle | 150 |
Cizrna Vapeur Bonduelle | 150 |
Rajčatové pyré | 280 |
Celer řapíkatý | 130 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bobkový list, petrželka, bazalka, hmotnost hotového pokrmu 1290 g, nutriční hodnoty na 100 g 220 kJ, B 2,3, T 1,2 g, S 7,4, Vláknina 2,9, SAFA 0,5, Cukr 2,8
Energetická hodnota celkem: 2877 kJ
Bílkoviny (g): 30,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 97,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 41,
Vláknina (g): 37,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 719 kJ
Bílkoviny (g): 7.5, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 24.3, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 10.3, Vláknina (g): 9.3, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Zeleninu očistěte a nakrájejte. Nejprve na troše oleji osmahněte cibuli, po chvíli přidejte i mrkev, celer a nasekaný česnek. Přidejte bobkový list, sůl, pepř a podlijte vodou nebo vývarem. Vařte cca 15 minut, přidejte rajčatové pyré a konzervované (nebo předem uvařené) luštěniny. Vařte dalších 10-15 minut, na závěr přidejte čerstvé bylinky. Můžete zjemnit zakysanou smetanou nebo jogurtem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
jinak je to podobné jako boršč.